Η νέα μόνιμη έκθεση του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στο Κέντρο ΓΑΙΑ για την Κλιματική Αλλαγή
Ημερομηνία ανάρτησης: Παρασκευή, 19/02/2021
Η νέα μόνιμη έκθεση του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στο Κέντρο ΓΑΙΑ για την Κλιματική Αλλαγή

Η νέα μόνιμη έκθεση του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας στο Κέντρο ΓΑΙΑ, εστιάζει σε επείγοντα περιβαλλοντικά προβλήματα, με πρώτο την Κλιματική Αλλαγή.

Μέσω πολυεπίπεδων διαδραστικών ψηφιακών εκθεμάτων, οι επισκέπτες θα μπορούν να βρίσκουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και να κατανοήσουν το μέτρο της επίδρασής τους στα οικοσυστήματα της Γης και θα αυξήσουν τη γνώση τους για τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, τις επιπτώσεις της στη ζωή μας και τον τρόπο που μπορεί ο καθένας μας να συμβάλει για ένα καλύτερο μέλλον. Σε ημισφαιρικό θόλο-οθόνη με τη μορφή του περιστρεφόμενου πλανήτη, διαμέτρου 5 μ. και εμβαδού περίπου 40 τ.μ., θα προβάλλονται βίντεο από το “Science on a Sphere”, ενώ ταινίες θόλου σχετικά με τον πλανήτη μας, τη φύση, τον άνθρωπο και την κλιματική αλλαγή θα προβάλλονται στο Dome, στον θόλο. Σε ειδικό χώρο οι επισκέπτες θα ενημερώνονται για τους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και για τα αποτελέσματα της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Φαλή Βογιατζάκη μίλησε στη δημοσιογράφο της Καθημερινής Τασούλα Καραισκάκη για τη νέα Έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.

Διαβάστε ολόκληρο το ενδιαφέρον ενημερωτικό άρθρο με τίτλο “Για τη σωτηρία του πλανήτη” εδώ: https://www.kathimerini.gr/culture/561267448/gia-ti-sotiria-toy-planiti-mas/

Home   Close