Διαδικτυακή Θεματική Ημερίδα «Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE και Δάση: Πραγματικότητα, Προκλήσεις και Ανάγκες στη Δασική Διαχείριση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»
Ημερομηνία ανάρτησης: Τρίτη, 17/11/2020
Διαδικτυακή Θεματική Ημερίδα «Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE και Δάση: Πραγματικότητα, Προκλήσεις και Ανάγκες στη Δασική Διαχείριση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα»

Το Πράσινο Ταμείο, η Ελληνική Task Force για το Πρόγραμμα LIFE (Greek LIFE Task Force) και το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων - Υγροτόπων (ΕΚΒΥ) συνδιοργανώνουν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 και σας προσκαλούν σε Διαδικτυακή Θεματική Ημερίδα με τίτλο «Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα LIFE και Δάση: Πραγματικότητα, Προκλήσεις και Ανάγκες στη Δασική Διαχείριση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Η ημερίδα θα έχει δύο διακριτές ενότητες. Στην πρώτη ενότητα θα παρουσιαστούν οι εθνικές και ενωσιακές προτεραιότητες της δασικής  πολιτικής, της διαχείρισης, διατήρησης και προστασίας  των δασικών μας οικοσυστημάτων, καθώς και έρευνα δασικής διαχειριστικής. Παράλληλα, θα γίνει αναδρομή στις θεματικές δασικής διαχείρισης και διακυβέρνησης, στις οποίες έχει συνεισφέρει το Πρόγραμμα LIFE στην Ελλάδα από το 1992. Στη δεύτερη ενότητα θα παρουσιαστούν πρόσφατα έργα τρεχόντων και ολοκληρωμένων δασικών έργων LIFE, η υλοποίηση των οποίων αγγίζει τις σύγχρονες μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις: κλιματική αλλαγή, φωτιές, πλημμύρες, διαχείριση–προστασία–ανασύσταση, γενετική παρακολούθηση.

Στόχος της ημερίδας είναι η διάχυση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων των έργων LIFE από τους αρμόδιους φορείς τηςκεντρικήςδιοίκησης, της περιφερειακής διοίκησης και της αυτοδιοίκησης.

Πρόγραμμα ομιλιών

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3pfS2nb

Σημειώνεται ότι με την επιτυχή παρακολούθηση της εκδήλωσης θα αποσταλούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η Greek LIFE Task Force λειτουργεί στο Πράσινο Ταμείο από το 2016, έχοντας ως στόχο την ενδυνάμωση του Εθνικού Σημείου Επαφής του Ευρωπαϊκού Χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE για την αποτελεσματικότερη συμμετοχή της Ελλάδας σε έργα LIFE και την προώθηση της περιβαλλοντικής και κλιματικής πολιτικής  μέσω τρεχόντων  και ολοκληρωμένων  έργων. Το  Μουσείο  Γουλανδρή  Φυσικής  Ιστορίας/ΕΚΒΥ έχει υλοποιήσει μεγάλο αριθμό δασικών έργων LIFE σε όλη τη χώρα, που αφορούν στη διατήρηση της βιοποικιλότητας των δασών, την αποκατάσταση δασικών οικοσυστημάτων και την ενδυνάμωση της διακυβέρνησης του δασικού τομέα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κέλλη Κολιγιώργα, Εμπειρογνώμονας Επικοινωνίας για το Περιβάλλον - Greek LIFE Task Force
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Τηλ: 6932411930

Βασίλειος Μποντζώρλος, Εμπειρογνώμονας Φύσης και Βιοποικιλότητας - Greek LIFE Task Force
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Τηλ: 6936524214

Πετρος Κακούρος, Ερευνητής-Συντονιστής Έργου LIFE ForestLife - Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων Υγροτόπων (ΕΚΒΥ)
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. . Τηλ: 6976792964

Τηλ

Home   Close