Προβολή και ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας
Ημερομηνία ανάρτησης: Τετάρτη, 01/07/2020
Προβολή και ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών της Ελλάδας

Τον Μάιο του 2020, το ΜΓΦΙ-ΕΚΒΥ ξεκίνησε την υλοποίηση έργου με τίτλο «Προβολή και ανάδειξη των προστατευόμενων περιοχών της χώρας» αποσκοπώντας στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των προστατευόμενων περιοχών και στην ενδυνάμωση του τουριστικού τους προφίλ, καθώς και στον μετριασμό των επιπτώσεων από την άσκηση τουριστικών και αναψυχικών δραστηριοτήτων, με την προσέλκυση ενημερωμένων και κατάλληλα προετοιμασμένων επισκεπτών.

Κύριες δράσεις του έργου είναι: (α) η αξιολόγηση του επιπέδου χρήσης των νέων τεχνολογιών για την ανάδειξη και προβολή των προστατευόμενων περιοχών, καθώς και των υπηρεσιών και αγαθών που προσφέρουν, (β) η διεξαγωγή έρευνας αναγκών για την αναβάθμιση της διαδικτυακής προβολής των προστατευόμενων περιοχών, (γ) η κατάρτιση στελεχών των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών σε θέματα διαδικτυακής προβολής των προστευόμενων περιοχών, (δ) η διαδικτυακή προβολή των ιστοσελίδων/σελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης των Φορέων Διαχείρισης και (ε) η διεξαγωγή δράσεων προβολής του έργου και διάχυσης των αποτελεσμάτων του.

Η διάρκεια του έργου είναι 12 μήνες, έχει προϋπολογισμό 80.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Περιβαλλοντικές Δράσεις 2020 - Άξονας Προτεραιότητας ΑΠ. 1: Δράσεις Διατήρησης της Βιοποικιλότητας».

Περισσότερες πληροφορίες: κ. Μαρία Κατσακιώρη, Υπεύθυνη έργου

Τηλ. 2310 473320 (εσ. 100)

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ιστοσελίδες: www.ekby.gr, www.biodiversity-info.gr

Home   Close